fbpx

Återbäring och ränta

Ingen återbäring för köp under 2019

OK Norrbotten är en ekonomisk förening som ägs av 119 000 medlemmar i Norrbotten och den vinst föreningen gör varje år stannar i Norrbotten. Ett normalt år betalas en del av vinsten ut till medlemmarna/ägarna i form av återbäring och resterande del blir kvar i företaget för att investeras i våra stationer. Återbäringen är alltså ingen rabatt utan en utdelning av företagets vinst till ägarna. Under de senaste 20 åren har medlemmarna fått dela på över 100 miljoner kronor.

När pandemin slog till i våras slutade en betydande del av våra medlemmar och kunder att komma till oss. De äldre stannade hemma, familjeresor ställdes in, företag och industrier drog ner på sina verksamheter och våra grannländer stängde gränserna. Samtidigt sjönk drivmedelspriserna med 3 kr vilket ledde till stora lagerförluster för oss. Effekterna på vår verksamhet blev förödande.

Vi måste därför göra vårt bästa för att minska våra kostnader. Vi har också nyttjat de statliga stödpaketen. Både riksdag och regeringen har varit tydliga med att de företag som delar ut överskott till ägarna har inte rätt att ta del av stödet. Att dela ut återbäring till medlemmarna hade med andra ord riskerat att vi tvingas betala tillbaka de statliga stöden. OK Norrbotten föreningsstämma har därför valt att inte dela ut någon återbäring i år och istället låta överskottet blir kvar i föreningen.

På grund av rådande omständigheter med COVID-19 har Föreningsstämman beslutat att inte dela ut någon återbäring till dig som medlem för 2019 års köp.

Vår förhoppning är att vi efter Covid-19 kan återgå till att ge våra medlemmar återbäring på sina köp.

 

Medlemserbjudanden

Som medlem i OK får du flera förmåner och rabatter

• Månadens erbjudande från OKQ8-stationerna i hela Sverige.

• Rabatt på prenumerationer, bland annat på tidningen Vi Bilägare.

• Rabatter på försäkringar.

• Erbjudanden och rabatter på upplevelser och resor.

 

Se fler rabatter och aktuella specialerbjudanden här:  https://www.okq8.se/kort-lan/rabatter-erbjudanden/

 

Konton

Som OK-medlem har du automatiskt två konton, ett insatskonto och ett sparkonto.

 

Insatskonto

Insatskontot är din ägarandel i föreningen. Ägarandelen är fastställd till 300 kr per medlem.

Räntan har fastställts på föreningsstämman.

Ränta: 1,0 %

 

Sparkonto

Återbäringen sätts automatiskt in på medlemmens sparkontot så snart beslutet om återbäringens storlek fattats av föreningsstämman.

 

Aktuella räntesatser på sparkontot

Räntesatser från och med den 1 juli 2015:

0,80% på saldon större än 100 000 kr.

0,40% på saldon mellan 10 000,01 kr och 100 000 kr.

0,20% på saldon mellan 3 000,01 kr och 10 000 kr.

0,10% på saldon upp till 3 000 kr.

 

Lagen om insättningsgaranti

Kontohavarens behållning på sparkontot omfattas inte av insättningsgaranti, enligt lagen (1995:1571) om insättningsgaranti. Detta betyder att insatta medel kan gå förlorade om din OK-förening går i konkurs eller annars har betalningssvårigheter. OK-föreningens inlåningsverksamhet är registrerad hos Finansinspektionen enligt lagen om inlåningsverksamhet (2004:299). Mer information om föreningens verksamhet, finansiella verksamhet och användning av insatta medel, erhålls från respektive förening, eller på denna webbplats under Årsredovisning här.

Prenumerera på våra nyheter