Om oss

Välkommen till OK Norrbotten

OK Norrbotten är en ekonomisk förening som ägs av sina 118 000 medlemmar. Vi ingår i OKQ8-kedjan och jobbar under varumärket OKQ8. Med våra 19 bemannade stationer, över 215 anställda och 15 automatstationer bidrar vi till ett levande län. Som medlem är du inte bara med och fattar lokala och viktiga beslut kring vår verksamhet. Du är med och bidrar till ett levande län och du får dessutom återbäring på allt du handlar på OKQ8 en gång per år.

 

Vi finns över hela länet

OK Norrbotten har en stark lokal närvaro och finns med stationer i länets alla kommuner. Vi har välsorterade butiker med ett rikt utbud av bilvårdsprodukter och tillbehör som passar till din bil.

Du kan tvätta din bil i våra tvätta-själv-hallar eller i någon av våra biltvättar. Behöver din bil servas kan du med förtroende vända dig till någon av våra åtta verkstäder runtom i länet. Till oss kan du också vända dig om du behöver hyra släp. På OKQ8 Center i Luleå, Töre och i Kalix finns det snabbladdningsstationer där du kan ladda din elbil. På våra stationer i Luleå, Arjeplog, Pajala, Kiruna och Piteå kan du också hyra bil.

I våra butiker hittar du även allt du behöver under resan. Vad sägs om en kopp nybryggt krav- och rättvisemärkt kaffe med en nybakad kanelbulle? När du väl är framme vid ditt resmål behöver du inte oroa dig över att du glömt grillkolen, blomjorden, fiskeutrustningen eller solstolarna. Allt det kan du enkelt köpa hos oss.

Våra obemannade miniprisanläggningar är uppskattade och ger bra service och håller alltid ett lågt drivmedelspris till dig som snabbt behöver tanka bilen.

 

Vårt nya matkoncept

På elva stationer; Gällivare, Kalix, Älvsbyn, Arvidsjaur, Öjebyn, Jokkmokk, Pajala, Kiruna, Notviken, OKQ8 Center Luleå samt Övertorneå kan vi erbjuda vårt nya, utvecklade matkoncept, med nybakat bröd, goda mackor, hamburgare, pizza och mycket mer. Vi har skapat en ny, modern butiksmiljö med en loungedel där du i lugn och ro kan lyssna på musik och njuta av god mat och gott fika.

 

Vi arbetar för hållbara lösningar

På OKQ8 arbetar vi kontinuerligt med hållbarhet i fokus. I våra biltvättar och tvätta-själv-hallar finns oljeavskiljare och reningsverk som gör att det vatten som släpps ut när du tvättar bilen har renats. Flera av de produkter som vi säljer i våra butiker är miljöanpassade, bland annat våra avfettningsmedel. Även våra hyrbilar är miljöanpassade.

Vårt miljöarbete driver vi tillsammans inom OKQ8-kedjan. Här kan du läsa mer om OKQ8’s hållbarhetsarbete: http://www.okq8.se/miljo-csr

OK har alltid varit ledande i branschen inom miljöarbete. Här kan du läsa mer om vad vi gjort under åren: http://www.ok.se/om-ok/hallbarhet/miljohistorik

 

Länsstyrelsen bidrog i storsatsningen

OK Norrbottens nya bemannade station i Pajala var en investering på 16,5 miljoner kronor. Länsstyrelsen gick in och bidrog med 1,9 miljoner genom lantbruksstöd från Europeiska jordbruksfonden.

Den nya stationen byggdes i korsningen mellan väg 392 mot Luleå och Överkalix, och väg 99 mot Haparanda.

EU jordbruksfonden OKQ8 Stationen i Pajala

 

Stadgar

Årsredovisningar