”Eftersom personalen är det viktigaste”

17 februari 2023

Säg hej till vår nya HR-generalist Erik Hagnelöv. OK Norrbotten vill hela tiden fortsätta att utvecklas som ett företag som prioriterar och bryr sig om sin personal. Vi vill skapa en arbetsmiljö där alla anställda kan trivas och utvecklas. Vår nya HR-generalist kommer att spela en viktig roll i att uppnå detta mål. Vi ser fram emot att dra nytta av Eriks expertis och bidrag för att stärka vår personalavdelning och fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare i länet.

Vem är då Erik?

  Jag heter Erik och är 40 år ung. Gift och har två barn. Är född och uppvuxen i Luleå men har varit på vift många år. Men som alla vägar ledde även min väg hem till Norrbotten igen. Jag är utbildad till personalvetare i Uppsala med ganska bred HR-erfarenhet från stort till smått och från retail till industri.

Men till frågan alla funderar över… vad gör en HR-generalist?

– Korta svaret är ”allt” som har med HR/personal att göra. Jobbet är både strategiskt och operativt, från att rekrytera och utveckla till att skapa olika processer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen. Ingen dag är den andra lik. Men det bästa är att få jobba med alla trevliga kollegor. Eftersom personalen är det viktigaste vi har blir man som HR-generalist ofta inblandad på alla möjliga håll och kanter.

Hur vill ni att man ska uppfatta OK Norrbotten som arbetsgivare?

– Som en trygg och stabil organisation med tydlig lokal förankring som jobbar för en hållbar framtid, både för länet och människorna som bor här och miljön i det större perspektivet.

Vad är det bästa med Norrbotten?

– Mycket! Men ska jag vara lite mer specifik så säger jag närheten. Närhet till skogen, havet och fjällen men också närhet till familj, vänner, affären, skola och så vidare.

Men du, mosbricka eller kokt med bröd?

– Lätt! Det blir kokt med bröd. Men ännu hellre en grillad, gärna kryddig korv.

Vi hälsar en äkta norrbottning välkommen till OK Norrbotten.

07 feb 2023

Ny vd i OK Norrbotten

Ellinor Lundström blir ny vd i OK Norrbotten. Ellinor Lundström är civilekonom och idag länschef...

22 apr 2022

Extra återbäring till medlemmarna

Det är med glädje jag kan berätta att vi efter två tuffa pandemiår inte bara...

Mikael Mickelsson
18 nov 2020

Förnybar diesel HVO100

Nu kan vem som helst göra vad de kan för miljön OKQ8 Mikael Mickelsson från...