Invigning av ny biogasanläggning på Oktanvägen i Piteå

31 augusti 2023

21 juni invigdes en ny biogasanläggning på OKQ8 Oktanvägen i Piteå. Biogas är ett förnybart drivmedel som kan utvinnas ur till exempel slam från reningsverk, gödsel, avfallsupplag eller grödor. Anläggningen på Oktanvägen är ett samarbete med Polargas AB och biogasen utvinns från Pirevas avfall, det vill säga från Piteborna själva.

OK Norrbottens nya vd Ellinor Lundström var på plats och fick äran att klippa invigningsbandet.

– Det är viktigt för oss inom OK Norrbotten att kunna hjälpa våra medlemmar och kunder att ställa om till hållbarare drivmedel. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och öka andelen förnybara bränslen för minsta möjliga påverkan avseende miljö-, hälsa- och sociala aspekter.  Där är samarbetet med Polargas AB ett led i vår satsning att bredda vårt utbud av hållbara drivmedel. Nu gör vi det möjligt för företag och privatpersoner att tanka lokalproducerad biogas i Piteå, säger hon.

Oktanvägen i Piteå blev den andra stationen i länet att få en biogasanläggning. Sedan tidigare finns en anläggning på Banvägen i Luleå som invigdes i slutet av 2022.

Utöver biogas, satsar OK Norrbotten stort på el och Neste My HVO100. Snabbladdare återfinns på sju av våra bemannade stationer och där fortsätter vi investera ytterligare för att finnas på fler stationer runt om i länet. OK Norrbotten säljer även Neste My HVO100 vid femton stationer. HVO 100 är en syntetisk diesel som reducerar koldioxidutsläppen med upp till 90 %.

17 feb 2023

”Eftersom personalen är det viktigaste”

Säg hej till vår nya HR-generalist Erik Hagnelöv. OK Norrbotten vill hela tiden fortsätta att...

07 feb 2023

Ny vd i OK Norrbotten

Ellinor Lundström blir ny vd i OK Norrbotten. Ellinor Lundström är civilekonom och idag länschef...

22 apr 2022

Extra återbäring till medlemmarna

Det är med glädje jag kan berätta att vi efter två tuffa pandemiår inte bara...