Magnus är ny distriktschef

09 november 2023

Vi välkomnar Magnus Wallin som ny distriktschef för området Öst. Han har över 20 års erfarenhet i ledande positioner och kommer senast från Mediamarkt där han hade rollen som varuhuschef.

Hej Magnus, kan du berätta lite om dig själv?

– Jag är 52 år ung. Född i Kiruna av föräldrar från Boden och Övertorneå, uppvuxen i Kalix men är bosatt i Luleå sedan 20 år tillbaka.

Vad hade du för relation till OK Norrbotten innan du började?

– Jag har ett bilintresse och har så klart varit medlem i OK Norrbotten ett bra tag. Jag brukar säga att det fanns ett liv innan 14 juni 1989, och ett efter. Det var alltså då jag tog körkort. Bilen är frihet, speciellt i ett län som Norrbotten. Samtidigt är jag engagerad i den gröna omställningen och att vi behöver jobba mot att minska utsläpp och gå mot ett grönare samhälle. Och det är ju en resa som även OK Norrbotten är med på.

Var det den utmaningen som lockade dig att söka jobbet?

– Ja delvis. Utmaningen ligger ju i att vi går mot ett fossilfritt samhälle. Men bilen är som sagt viktig. Man måste skjutsa barnen till träningar, hälsa på släktningar på annan ort eller bara använda den för att komma ut i den fantastiska natur vi har här uppe. OK Norrbottens motto är ju ”för ett levande län” och oavsett vilket drivmedel som människor använder sig av kommer behovet av OKQ8 att finnas kvar. Vi ska vara en naturlig destinationspunkt för människor i rörelse i Norrbotten. Det är den resan jag kände att jag ville vara med på. Sen vill jag även lyfta vår vd Ellinor. Hon är en otroligt färgstark och driven ledare och var också en viktig anledning till att jag ville ha den här rollen.

Vad gör då en distriktschef på OK Norrbotten?

Jag har ett väldigt varierande jobb. Det handlar mycket om ekonomi så klart men jag har också medarbetaransvar i och med att jag är säljchefernas chef. I min roll ingår att vara länken mellan säljcheferna och ledningen. Jag är ute och träffar säljcheferna på stationerna och kan ta med mig deras synpunkter och erfarenheter till ledningen och på samma sätt framföra ledningens vilja till medarbetarna.

Och hur har det känts hittills?

Nu har jag jobbat i drygt en månad och det är jätteroligt. Jag får träffa så många underbara människor. Framförallt medarbetare men även kunder. Det finns ett stort engagemang och en entusiasm och glädje för vår verksamhet. Vi betyder mycket för enskilda invånare, speciellt i mindre samhällen. Och det är viktigt att våra medlemmar känner att vi jobbar i deras intresse. Vi anstränger oss hårt varje dag för att göra livet för medlemmar i Norrbotten lite bättre. Vi försöker stärka och utveckla vårt län tillsammans med dem. Det är deras intresse som vi sätter i första rummet.

Och så måste vi avsluta med den vanliga frågan, vilken är favoriten på menyn?

Svår fråga. Jag har ätit mycket olika saker från menyn på sistone och gillar allt men våra foccacias är riktigt bra. Och så klart en Starbucks-kaffe till det, helst en latte macchiato. Det var Marianne på OK Center i Luleå som tipsade om focaccian. Det är också en av de bästa sakerna med OKQ8, man får mycket hjälp bara av att fråga.

31 aug 2023

Invigning av ny biogasanläggning på Oktanvägen i Piteå

21 juni invigdes en ny biogasanläggning på OKQ8 Oktanvägen i Piteå. Biogas är ett förnybart...

17 feb 2023

”Eftersom personalen är det viktigaste”

Säg hej till vår nya HR-generalist Erik Hagnelöv. OK Norrbotten vill hela tiden fortsätta att...

07 feb 2023

Ny vd i OK Norrbotten

Ellinor Lundström blir ny vd i OK Norrbotten. Ellinor Lundström är civilekonom och idag länschef...